De snuffelmat

De snuffelmat

 

Deze wordt gebruikt door enthousiaste hondenbezitters die hun viervoeter graag aan het ‘denken’ zetten. Met de snuffelmat gaat de hond snuffelen om de verstopte brokjes te zoeken, deze worden tussen fleecestroken verstopt.

De snuffelmat kun je gebruiken als spelletje tussendoor bij slecht weer, bij revalidatie na een operatie, voor oudere honden of honden met gezondsheidsproblemen die geen lange wandelingen meer aankunnen, zo hou je je hond bezig ! Het zoeken naar de snoepjes is leuk maar ook vermoeiend voor je hond.

De snuffelmat kun je eveneens gebruiken als een spel om de hond op een andere manier te laten eten, je verlengt de duur van de maaltijd. Veel honden krijgen na de maaltijd een dol of gek momentje, de snuffelmat voorkomt dit door de duur van de zoektocht en het gebruik van de hersenen tijdens het snuffelen bij het eten.

Niet alleen honden zijn gek op de snuffelmat, ook katten en knaagdieren vinden het leuk.

De snuffelmat moet wel gebruikt worden als een spel en niet als een speeltje. Berg het dus op na gebruik en maak er geen vaste routine van. Het moet spannend blijven.

Veel plezier ermee !!

Wens je een snuffelmat te bestellen,
stuur me gerust een mailtje.